Flört: Kadınlar Fikir Değiştirmeye Bayılır

(Hesaplanmış Rahat Okunabilirlik: En az X. sınıf düzeyi.)

Kadınlar zor canlılar, değil mi?

Başlığın ve yukarıdaki cümlenin amacı,bazılarınızın aklına bir soruyu getirmek:

"Bu yaptığın seksizm(cinsiyet ayrımcılığı) değil mi?"


Hayır değil.

Modern batı kültürünün cahilliği işte bu formda oluyor. Doğu'nun cahili kadınları aşağılarken, Batı'nın cahili kadın ve erkek tamamen aynıymış gibi bir yanılgıya düşüyor. Peki kadınlar ve erkekler arasında ne fark var?



Yüzlerce örnek vermeyeceğim, sadece birkaç farka değineceğim: Yapılan araştırmalar ortaya koyuyor ki, kadın beyni neredeyse 10 kat daha fazla ak madde barındırırken, erkek beyni neredeyse 7 kat daha fazla gri madde barındırıyor. Bu maddelerin detaylarına inmeden açıklayayım: Erkekler odaklanma konusunda daha iyiler(bir cinsiyetin diğerinden üstün olması mı demek bu?). Odaklandıkları zaman beyin etraftaki diğer uyaranları algılamıyor, sadece uğraşılan şeye odaklanıyor. Kadınlar ise bu kadar iyi odaklanamıyor, bunun yerine beynin iş gücünün bir bölümü konuyla ilgisiz uyaranları işlemeye ayrılıyor. Kadınlar bu nedenle konudan konuya, görevden göreve geçmek konusunda daha iyi. Görevler arasında geçişte kadın beyni erkek beyni kadar zorlanmıyor.

Kadınlar ve erkeklerin kimyasal dengeleri arasındaki farktan ötürü, kadınlar hareketsiz oturmaya daha meyilli, erkeklerin kimyası ise erkekleri daha agresif olmaya ve dürtülerine göre hareket etmeye teşvik ediyor. Demek ki neymiş? Erkeklerin genel olarak daha baskın çıkmasını sadece topluma bağlayamazmışız; hormonların katkısı olabilirmiş.

Kadınların hafıza depoladığı bilinen beyin bölümü erkeklerinkine göre genelde daha büyük. Çoğunlukla da kadınların bu beyin bölümüne daha çok nöral bağ var. Kadınların hafızasının genel olarak daha iyi olduğu da bilimsel bir gerçekmiş değil mi?

Kadınlar ve erkekler farklıdır. Elbette ki bir kadın bir erkekten daha agresif olabilir. Bir erkeğin hafızası bir kadınınkinden daha iyi olabilir. Elbette bunları okuduktan sonra dışarı çıkıp AKPli Uğur Işılak gibi "Kesinlikle her feministin gönlünde bir erkeğin kölesi olmak isteği vardır.Erkek kadına asla ait olmaz,her zaman sahip olur." tarzı laflar sarf etmemeniz için bir ekleme daha yapsam iyi olacak: "Her kadın şöyledir, her erkek böyledir." demek doğru değildir. Eğer bilimsel bir kanıtınız varsa "Genel olarak kadınlar şöyledir." veya "Kadınlar şöyle olmaya daha yatkın." diyebilir, yanlış anlaşılmadan korkmuyorsanız genelleme de yapabilirsiniz. Bilimsel dayanağınız yoksa söylemeniz gereken şey "Ben kadınların erkeklerden daha X olduğuna inanıyorum." veya "Benim tanıdığım kadınlar erkeklerden daha X" diyebilirsiniz. Eğer yanlış anlaşılmak veya pot kırmak istemiyorsanız, kelimelerinizi özenle seçmeyi öğrenmelisiniz.



Tüm Samimiyetimle,
Mete.

Facebook WhatsApp Twitter Pinterest Google+ Gmail Pocket Evernote Addthis

Önceki Taktik

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Makaleleriniz çok güzel yararlı bilgiler anlatıyorsunuz gelişerek devam edersiniz umarım bekliyor olacağım

Yorum Gönder